Peuterspeelzaal

In het gebouw van de Pirapoleon is ook een peuterspeelzaal gevestigd: De Piraatjes. De peuterspeelzaal is onafhankelijk, maar er is een goede samenwerking met de basisschool. De leerkrachten van groep 1-2 krijgen van de peuterleidster, juf Astrid, een overdracht van de kinderen die 4 jaar worden, zodat we een goed beeld hebben van de ontwikkeling van het kind.

We merken dat de kinderen die naar De Piraatjes zijn geweest de overgang naar de basisschool heel soepel verloopt. Ze kennen vaak al kinderen met wie ze op de peuterspeelzaal hebben gezeten. We merken vooral dat de kinderen van de peuterspeelzaal goed voorbereid zijn op de basisschool. Bij De Piraatjes wordt gewerkt met thema's, net als op school. Ook worden er allerlei activiteiten rondom dat thema gedaan, in de kring en in groepjes. Als de kinderen op school komen, zijn ze al gewend om in de kring een activiteit te doen en merken we dat ze daar al heel snel actief aan mee doen! 

Er is momenteel plaats op de peuterspeelzaal en er kan met juf Astrid contact opgenomen worden als er vragen zijn omtrent inschrijven. Het mailadres is info@depiraatjes.nl. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van de peuterspeelzaal.