Peuterspeelzaal

In het gebouw van de Pirapoleon is ook een peuterspeelzaal gevestigd: De Piraatjes. De peuterspeelzaal  valt sinds 1 januari 2023 onder Meander Omnium, maar er is een goede samenwerking met de basisschool. De leerkrachten van groep 1-2 krijgen van de peuterleidster, juf Astrid, een overdracht van de kinderen die 4 jaar worden, zodat we een goed beeld hebben van de ontwikkeling van het kind.

We merken dat voor de kinderen die naar De Piraatjes zijn geweest de overgang naar de basisschool heel soepel verloopt. Ze kennen vaak al kinderen met wie ze op de peuterspeelzaal hebben gezeten en zijn goed voorbereid op de basisschool. Bij De Piraatjes wordt gewerkt met thema's, net als op school. Ook worden er allerlei activiteiten rondom dat thema gedaan, in de kring en in groepjes. Als de kinderen op school komen, zijn ze al gewend om in de kring een activiteit te doen en merken we dat ze daar al heel snel actief aan mee doen! Peuterspeelzaal De Piraatjes biedt kinderopvang met een erkend Voor- en Vroegschools Educatieprogramma (VVE). 

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website. U kunt altijd contact opnemen met de leidsters op locatie, maar opgeven van de peuters en planning gaat via MeanderOmnium.