Actueel

Afval, het begin van iets nieuws Op School

Na de zomervakantie, vanaf 21 augustus, gaat de Pirapoleon samen met veel andere scholen in Zeist afval scheiden. In alle groepen sorteren we dan het PMD (Plastic, Metaal (blik) en Drankenkartons), GFT (Groente Fruit- en Tuinafval), papier en knutselafval, zodat er nog maar weinig restafval overblijft. De gescheiden afvalsoorten worden door RMN elke twee weken opgehaald. Op deze manier leren de kinderen dat het meeste afval eigenlijk een waardevolle grondstof is.

Wij willen een school met zo min mogelijk afval zijn en doen daarom graag mee aan dit project. Als schoolteam vinden we het belangrijk dat we samen met de kinderen en de ouders bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Door afval te scheiden, en door afval te verminderen. Vanaf het nieuwe schooljaar leren we daarom uw kind(eren) hoe zij afval goed kunnen scheiden, zodat er nog maar heel weinig restafval overblijft. Door deelname aan dit project van de gemeente Zeist, RMN en NME De Boswerf, zorgen we ervoor dat over een tijdje afval scheiden de normaalste zaak van de wereld wordt. Op school en thuis.

Wilt u ook helpen om ons afval te verminderen? Geef uw kind voor de lunch een broodtrommel mee in plaats van een boterhamzakje, en een drinkbeker in plaats van een pakje drinken.
Meer informatie over afval scheiden? Kijk op www.rmn.nl
Media
  • vuilnisauto.png